[Click here for the English version of this article]

Geven is beter dan ontvangen. Hier zijn wat lekkere snack ideetjes voor je paard voor Valantijnsdag. Deze gezonde snacks kun je natuurlijk ook tijdens je clicker training gebruiken.

Wortel hartjes ~ Ingrediënt

Winterpeen of wortel

Werkwijze

Snij met een schilmesje of je dunschiller een V-vormige geul over de gehele lengte van de peen. Snij daarna de peen in plakjes zodat je hartjes krijgt. Desgewenst kun je de vorm nog iets bijwerken.

_carrot_hearts_hippologic_valentine_horse

Appel hartjes ~ Ingrediënt

Appel

Instructies

Snij de appel in plakjes. Gebruik een hartvormige koekjessnijder of een schilmesje om hartjes uit te snijden. 

_apple_carrot_heart_horsetreat_valentine_hippologic

 

Paardenkoekjes

Als je echt iets speciaals voor je paard wilt maken, bak dan deze lekkere paardenkoekjes. 

Kaneelkoekjes voor paarden

Zonder de melasse zijn de koekjes suikervrij en geschikt voor alle paarden. De melasse is een lekkere variatie maar niet noodzakelijk om deze overheerlijke kaneelkoekjes te maken.

Ingrediënten

300 gram ongekookte (zilvervlies) rijst
140 gram gemalen lijnzaad (je kunt lijnzaad in een koffiemolen malen of ongemalen gebruiken)
3 eetlepels kaneel
65 gram bloem
130 ml melasse/stroop (variatie tip)

Instructies

Verwarm de oven voor op 135 graden Celsius (275 graden Fahrenheit). Bekleed twee bakblikken met bakpapier. Kook de rijst maar zonder zout volgens de aanwijzingen. Laat enigszins afkoelen.

Mix alle ingrediënten tot een kleverig deeg. Maak met vochtige handen balletjes ter grootte van een knikker. Dit is erg arbeidsintensief.

Wil je sneller klaar zijn, rol het deeg dan met de deegroller uit over de twee bakblikken. Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm dikte. Snij de koek met een pizzasnijder of mes in kleine vierkantjes voor ze in de oven gaan.

Bak 60 minuten. Keer de koekjes om en bak nog eens 60 minuten. De koekjes moeten hard en knapperig zijn. Als ze nog een beetje zacht zijn, bak ze dan wat langer. Laat ze een uurtje afkoelen en uitharden als ze uit de oven komen.

Als ze goed gebakken zijn kun je ze enkele weken in de koelkast of vriezer bewaren. Er zitten immers geen conserveringsmiddelen in. Ik hoop alleen niet dat je ze weken wilt bewaren! Mijn paard Kyra is dol op deze koekjes (zonder de melasse).

_healthy_horse_treats_hippologic_valentine

Deze gezonde kaneelkoekjes zijn ook uitstekende cadeautjes voor je stalgenootjes.

 

Hier is de video over hoe je het recept maakt (Engels)

Delen mag, graag zelfs!

Denk je dat deze blog ook andere mensen kan help deel hem dan op je social media. Click de “like”-button als je deze blog nuttig of leuk vindt. Op- en aanmerkingen ook welkom, ik lees alles!

HippoLogicSandra Poppema, BSc

Sandra leeft met haar gezin, haar kat en haar paard in Canada. Ze geeft online coaching, online clicker training cursussen en spreekt op grote en kleine evenementen over paardentraining.

My mission is to help equestrians create the relationship with their horse and the results in training they really, really, really want. I use 100% positive reinforcement, because I am always aiming for win-win.
Bezoek mijn website als je wilt weten hoe ik jou nog meer kan helpen met je paard.
Bezoek mijn Engelstalige blog waar ik vanaf 2014  blog over clickertraining.