HippoLogic: Hippo=paard, Logic = Wetenschap

Je Sleutel tot Succes in Positieve Paardentraining

Over HippoLogic

De naam HippoLogic bestaat uit ‘hippo’, wat paard betekent en ‘logic’ dat wetenschap betekent. Dit zijn de kernwaarden van HippoLogic: op wetenschap gebaseerde kennis over paarden.

Doel van HippoLogic

HippoLogic.nl
HippoLogic: Hippo=paard, Logic=wetenschap

HippoLogic promoot enkel diervriendelijke training methoden die niet alleen goede en langdurige resultaten geven maar ook de vriendschap met het paard bevorderen. Want de band met je paard, die is belangrijk! Hippo betekent ‘paard’, Logic betekent ‘Wetenschap’.

Het gaat mij niet enkel om resultaatgerichte training, voor mij is de manier waarop de resultaten behaald worden net zo belangrijk. Iets dat ik in positive reinforcement training (+R) gevonden heb! Een bewezen training methode die ik graag vaker toegepast  zou willen zien.

Lees hier mijn Engelstalige blog waar ik vanaf 2014 twee keer per week een artikel over paarden en training publiceer. Vind je een blog die je graag in het Nederlands vertaald zou willen zien, laat het me dan even weten door op de blog te reageren.

Wie is de persoon achter HippoLogic?

HippoLogicMijn naam is Sandra Poppema, dierkundig ingenieur. Na mijn studie heb ik mijn ORUN diploma en Centered Riding level gehaald. In Nederland gaf ik privérijlessen aan huis en workshops clicker training voor paarden.

Nadat mijn pony Sholto was overleden heb ik een paar jaar paarden van anderen gereden en getraind. In 2009 kreeg ik een wild veulen van 11 maanden oud die in een Fries natuurgebied geboren is. Kyra was de aanleiding om een blog te starten. Mijn blog was mijn trainingsdagboek en was oorspronkelijk in het Nederlands.

In 2012 ben ik met mijn gezin, twee katten en mijn paard naar Canada verhuisd. In 2014 heb ik het bloggen weer opgepakt, maar toen in het Engels. Ik woonde immers in Canada. Mijn blog is van een persoonlijk trainingsdagboek ‘Hoe tem en train ik een wild paard’ geëvalueerd naar een blog over clicker training voor paarden.

In het Nederlands is er veel minder informatie over +R training beschikbaar dan in het Engels. Het is niet altijd gemakkelijk om Engelstalige informatie over clicker training te lezen en ook te snappen. Ik weet nog dat ik zelf op een Engelstalige Yahoo e-mail lijst zat in de jaren negentig en soms meer dan de helft van de info aan mij voorbij ging. En dan heb ik nog wel een Engelstalige studie over dieren, welzijn en diergedrag gedaan. Lezen in je moedertaal gaat nu eenmaal makkelijker.

Veel leesplezier!

Sandra Poppema, online clicker coaching

HippoLogic’s website: clickertraining

%d bloggers liken dit: